Este
a treia reteta de amandine pe care o incerc cu succes. Blatul, siropul si crema
sunt dupa reteta de la Pocahontas, iar reteta de glazura nu mai stiu exact de unde
am luat-o, dar este excelenta. Sunt cele mai bune amandine pe care le-am
mancat...
Ingrediente:
- Pentru blat: 200g zahar, 6 oua, 20g cacao, 8 linguri faina, 30 ml apa, 30ml ulei
- Pentru blat: 200g zahar, 6 oua, 20g cacao, 8 linguri faina, 30 ml apa, 30ml ulei
-
Pentru crema: 1 pachet unt (250g) sau margarina (eu nu folosesc margarina!!!),
3 galbenusuri, 3 linguri cacao, esenta de rom, 150g zahar pudra
-
Pentru sirop: 400ml apa, 200gr zahar, 2 plicuri cappuccino, esenta de
rom
-
Pentru glazura: 210g ciocolata de calitate, 165ml frisca lichida
(smantana lichida, din care se bate frisca), 25g miere, 42g unt moale, 42ml
lichior de ciocolata (sau de care va place) Eu am in casa doar un lichior
Amarula, primit, ca de cumparat nu cumpar.
Mod de preparare: vezi:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu