Ingrediente
- 1 blat kinder - pingui: 5 oua 100 grame zahar 1 pachet de zahar vanilat 2.5 linguri cu varf de gris ( eu am inlocuit cu nuca macinata) 2.5 linguri cu varf de faina 2.5 linguri cu varf de cacao 2.5 linguri de miere de albine 1,5 lingurite de praf de copt 1 praf de sare 25 ml. lapte 135 ml. ulei
- crema din: 1 litru de smantana pentru frisca 6 linguri de zahar pudra 5 plicuri de intaritor pentru frisca 4 linguri de sirop concentrat de menta 30 de ml. de lichior de menta
- glazura intre straturile de crema: 200 de grame de ciocolata de lapte 150 de grame de unt 2 lingura de apa 4 linguri de ulei
- glazura pentru finisarea prajiturii: 250 de grame de ciocolata de lapte 100 grame de unt 3 linguri de ulei 3 linguri de smantana pentru frisca sirop (optional): 4 linguri de sirop de menta, 4 linguri de lichior de menta si apa rece pana la atingerea volumului de 150 de ml.
Mod
de preparare reteta Mentolata
vezi:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu